Operatív törzs: köszönjük a lakosságnak a védelmi intézkedések betartását

Operatív törzs: köszönjük a lakosságnak a védelmi intézkedések betartását

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozata vasárnap lépett életbe, köszönjük a lakosságnak a védelmi intézkedések betartását, a türelmet, az együttműködést. Ezt mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta: szombaton megtörtént az ötmilliomodik, koronavírus elleni oltóanyag első dózisának beadása, így Pintér Sándor belügyminiszter az operatív törzs vezetőjeként közigazgatási hatósági határozatban megállapította, hogy a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozata május 23-án hatályba lép. Nagy utat tettünk meg november óta, amikor a koronavírus-járvány második hullámában a védelmi intézkedések bevezetése mellett döntött a kormány.

“Az, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámának vége felé járva, a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozata hatályba léphetett, mindannyiunk közös eredménye”

– mondta az alezredes, majd hozzátette, ebben a legnagyobb szerepe a lakosságnak volt, ezért köszönik a védelmi intézkedések betartását, a lakosság türelmét, együttműködését.

Kapcsolódó cikkek