Ebesen is fejleszt a Magyar Református Szeretetszolgálat

Ebesen is fejleszt a Magyar Református Szeretetszolgálat

Európai uniós és hazai forrásból 650 millió forintos beruházással öt településen fejleszti logisztikai tevékenységét a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). Ezt közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a Hajdú-Bihar megyei Ebesen.

Vitályos Eszter az ebesi beruházás projektnyitó rendezvényén azt mondta, a szeretetszolgálat munkája felbecsülhetetlen jelentőségű a magyarországi és a Kárpát-medencei segélyezési feladatok ellátásában.
Felsorolása szerint az MRSZ Ebesen és Gelénesen raktárt épít, Szentesen, Alsóörsön és Pécs-kertvárosban pedig adománykoordinációs pontokat alakítanak ki, amelyek komplex szolgáltatásokat nyújtanak a hátrányos helyzetűeknek, illetve a krízishelyzetben lévő családoknak.

“A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány szerint az emberi élet képviseli a világon a legnagyobb értéket”

– mondta Vitályos Eszter. Hozzátette: fontos, hogy vannak ilyen szervezetek, ahol az emberi életre kincsként, a legnagyobb értékként tekintenek.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyoztam hogy a hazai karitatív szervezetek összesen 4,5 milliárd forintból 37 településen 40 projektet valósítanak meg, ezek egyike az ebesi beruházás. Kiemelte,

hazánkban hat nagy és három kisebb karitatív szervezet gondoskodik a rászorulókról, közülük nyolcat  a történelmi egyházak működtetnek.

Az MRSZ mostani fejlesztései közül kiemelte a gelénesi raktár szerepét, ahonnan “a kárpátaljai testvéreinket, magyarokat és más nemzetiségeket” segít majd a szervezet.

Soltész Miklós egyedülállónak nevezte a karitatív szervezetek támogatását, megjegyezve:

“ilyen jellegű pályázati támogatást egyetlen európai uniós ország sem csinált”.

Felhívta a figyelmet a következő uniós költségvetési ciklus előkészületeire, hogy továbbra is hasonló módon segíthessék a karitatív szervezeteket Magyarországon.

Fekete Károly tiszántúli református püspök egyháza egyik legfontosabb pillérének nevezte a diakóniát.

“A szeretetszolgálat az egyik legősibb evangéliumi tevékenység, amit már az apostolok körében is gyakoroltak”

– hangoztatta.

Oláh István, az MRSZ Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: alapítványuk a logisztikai tevékenység és a gépjármű park fejlesztésével “gyorsabban, hatékonyabban tud még nagyobb területen, még több hátrányos helyzetű családnak segíteni humanitárius, valamint katasztrófa- és veszélyhelyzet-kezelési tevékenységével”.

“Az ebesi beruházás során ezer négyzetméter alapterületű raktárt alakítanak ki”

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek