kórházi folyosó (illusztráció) forrás: pixabay.com

Új eszközökkel gazdagodott az orosházi kórház

Új eszközökkel gazdagodott az orosházi kórház

Új eszközökkel találkozhatnak a betegek az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet nőgyógyászati és újszülöttrészlegén a Richter Egészségvárosnak köszönhetően.

Az intézmény tájékoztatása szerint a Richter Egészségváros májusi orosházi rendezvényén a gyógyszergyártó cég által felajánlott 3,5 millió forintos alapadomány a nap végére 12,7 millió forintra nőtt, ami a programsorozat 13 éves történelmében rekord. Az összegből a kórház ledes szülészeti műtőlámpát és újszülöttellátó-asztalt szeretett volna venni, de a magas támogatásnak köszönhetően még egy korszerű nőgyógyászati műtőasztalt is vásárolhattak.

“Az eszközök arra a szülészeti-nőgyógyászati osztályra kerülnek, amely az elmúlt időszakban többször is elnyerte a Családbarát Kórházi Osztály elismerést”

– idézi a közlemény Duray Gergő főigazgatót.

A gyógyszergyártó az eddigi 93 Richter Egészségvároson több mint félmilliárd forint adományt biztosított helyi kórházaknak.

Az orosházi kórházhoz tartoznak a mezőkovácsházi és a szarvasi járásban élők is, mintegy 110 ezer ember ellátásáért felel.

Kapcsolódó cikkek