Még három napig lehet ebben a félévben igényelni kölcsönt

Még három napig lehet ebben a félévben igényelni kölcsönt

Ebben a félévben még három napig adhatják le hiteligénylési kérelmüket a diákhitelre jogosult hallgatók, aki kifut a határidőből, legközelebb csak a 2014/2015-ös tanév őszén juthat pénzhez.

A központ az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében kiemelte: az időben megigényelt összeg június 13-án kerül a hallgatók bankszámlájára. Ezt követően legközelebb az őszi félév elején igényelhetnek diákhitelt az arra jogosult hallgatók.

Az eddigi legalacsonyabb, 6,5 százalékos kamatlábú Diákhitel1 esetében havi szinten 15 000, 21 000, 25 000, 30 000, 40 000 és 50 000 forint igényelhető, az államilag támogatott Diákhitel2 kizárólag képzési díjra fordítható, felvehető maximuma a hallgató képzési díjának összege.

A diákhitel hitelügyintézési felülete, a Diákhitel Direkt (www.diakhiteldirekt.hu) mellett a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszereinek felületeiről (ETR/Neptun) is elindítható az igénylés, mely akár helyben, az adott intézmény tanulmányi osztályán vagy egyéb kijelölt hiteligénylési pontokon is leadható.

Az érdeklődők a diákhitellel kapcsolatos minden fontos információt, tudnivalót magyar és angol nyelven a nap 24 órájában megtalálnak a Diákhitel Központ internetes felületén, a www.diakhitel.hu portálon.

A hallgatók további kényelmét szolgálja, hogy a Diákhitel Személyes Ügyfélszolgálata Budapesten már két helyszínen is elérhető: a Csalogány utcai és a KÖKI Terminálon található Diákhitel Ügyfélszolgálat is várja az érdeklődőket – írták.

Kapcsolódó cikkek