forrás: pixabay.com

Koronavírus: mára vírradóra sem halt meg senki Magyarországon

Koronavírus: mára vírradóra sem halt meg senki Magyarországon

Tizennéggyel, 4380-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, nincs újabb halálos áldozat. Ezt közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A kormányzati portálon azt írták, újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

A fertőzés halálos áldozatainak száma változatlanul 596, vagyis senki sem halt meg mára virradóra, 3300-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 484. Az aktív fertőzöttek 35 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. Kórházban 76 koronavírusos beteget ápolnak, közülük négyen vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 7001-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 316 120.

“A járvány még mindig jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk, és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük”

– írták.
Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről és a járvány magyarországi fellángolását.

“A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő, jelenleg 7001 embernél van érvényben. A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz”

– tették hozzá.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.

“A járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően kikérdezi az új fertőzötteket és elvégzi a kontaktkutatást”

– emelték ki.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2019) és Pest megyében (663) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (309), Zala (262) és Csongrád-Csanád megye (138), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

Kapcsolódó cikkek