Iskolásokat támogat az Audi

Iskolásokat támogat az Audi

Audi és egy boldog kisfiú

A vállalat tájékoztatója szerint a Széchenyi István Egyetemmel és a Révai Miklós Gimnáziummal karöltve szeretnék a középiskolai diákok érdeklődését a matematika, az informatika, a természettudományok és a technika iránt erősíteni, egyúttal a tanulókat főiskolai és egyetemi tanulmányaikra felkészíteni. A programban részt vevő tehetséges diákokat előzetes pályázattal és felméréssel választják ki.

Iskolások a padban

Az öt éven át tartó programban szerepelnek többi között egyetemi látogatások, tudományos workshopok, gyakorlat az Audi Hungariánál és egy mentorprogram is. A Révai Miklós Gimnázium ösztöndíjas tanulóinak részvételi költségeit az elkövetkezendő öt évben a járműipari cég vállalja. A kiválasztott tanulók a programot egyhetes tájékoztató fórummal kezdik október elején Németországban.

Megjegyzik, hogy a programot szervező 2005-ben alakított Campus of Excellence közhasznú társaság munkájában hét európai ország csaknem száz vállalkozása, szövetsége, főiskolája és iskolája vesz részt. Az eltelt hat esztendő alatt több mint hatszáz tanuló vehetett részt a programban, amely egyedülálló lehetőséget biztosít a fiatal tehetségeknek a kapcsolatépítésre és nemzetközi tapasztalatok szerzésére.

Kapcsolódó cikkek