Senki sem marad ki az összeírásból

Senki sem marad ki az összeírásból

emberek tömege

Mint azt a Németh Zsolt, a KSH népszámlálási elnökhelyettese révén jegyzett közlemény írja, a számlálóbiztosok kék színű igazolvánnyal rendelkeznek, amelyen szerepel a számlálóbiztos neve, aláírása, azonosítószáma, a kártya hátoldalán pedig a település jegyzőjének az aláírása látható. Kiemelték, a személyi és lakásadatok összeírása kiterjed az ország területén életvitelszerűen élő magyar állampolgárokra, illetve azokra is, akik tizenkét hónapnál rövidebb ideig külföldön vannak.

Népszámlálási papírt kitöltő ember

Ugyancsak összeírják a hontalanokat, valamint az ország terültén három hónapnál hosszabb ideig tartózkodó külföldi állampolgárokat is. A cenzus alkalmával számba vesznek a lakásokon kívül minden lakott üdülőt, egyéb lakóegységet, illetve közösségi éjszakai elhelyezést szolgáló intézményt. A kérdőíveket interneten október 1. és 16. között lehet kitölteni, de papíralapon is van lehetőség önálló adatközlésre október 16-ig.

A harmadik mód az interjú keretében történő válaszadás, számlálóbiztos közreműködésével. Az adatok pontos feldolgozhatósága miatt fontos, hogy a kérdőívek kitöltése háztartásonként azonos módon történjen.