matematikus (illusztráció), fotó: pixabay.com

Harmincéves az Addetur budapesti baptista gimnázium

Harmincéves az Addetur budapesti baptista gimnázium

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, Budapesten pénteken.

Hornung Ágnes köszönetet mondott a nehéz helyzetű diákok támogatásáért. Kiemelte, az iskola egyike a Nemzeti Tehetség Programban Minősített Tehetséggondozó Műhely címmel elismert intézményeknek.

“Ezt a címet azok az intézmények kaphatják meg, amelyek elkötelezettek a magas szakmai minőség mellett és támogatják a tehetséges fiatalokat”

– tette hozzá.

Országszerte 43, a fővárosban hat ilyen műhely van. A Nemzeti Tehetség Programban 300 000-350 000 fiatalt támogatnak – közölte Hornung Ágnes.

Úgy fogalmazott, mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, támogatni kell a tehetséget, ez nélkülözhetetlen az ország versenyképességéhez, fejlődéséhez.

A budapesti baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén: támaszt és tanulási lehetőséget nyújt, második otthona olyan diákoknak, akikről mások már lemondtak – hangsúlyozta az államtitkár, megjegyezve: a baptista gimnáziumban tehetséggondozás folyik akadályok nélkül.

Kapcsolódó cikkek