Teherautóra pakolják a koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinákat tartalmazó egyik dobozt a világ egyik legnagyobb szállítmányozással és logisztikával foglalkozó vállalatának Budapest környéki telephelyén 2020. december 30-án, fotó: Kovács Tamás/MTI

Koronavírus: elindultak a vakcinák vidékre

Koronavírus: elindultak a vakcinák vidékre

Már úton vannak az autók 21 magyarországi oltópontra a koronavírus elleni vakcinákkal. Ez hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda kora délelőtti helyszíni tudósításában.
A közmédia információi szerint a raktárbázist üzemeltető, szállítmányozással és logisztikával foglalkozó vállalat saját tulajdonú repülőgépével szerdán kora reggel tizenhat doboznyi vakcina érkezett a Liszt Ferenc-repülőtérre egy konténerben.

A konténert teherautóval szállították a vállalat Budapest környéki telephelyére, ahol kivették belőle azokat a dobozokat, amelyek az amerikai-német közös fejlesztésű oltóanyagot tárolják. Ezek a dobozok mínusz 60 és mínusz 90 fok között, szárazjéggel akár tíz napig képesek tárolni az oltóanyagot, így annak minősége garantálható, a világ bármely pontjára is szállítják.

A tudósításban elhangzott az is: nem légi úton öt másik, oltóanyagot tartalmazó speciális doboz is érkezett Győrbe.

Kiemelték, szerdán összesen 70 ezer vakcinát szállítottak Magyarországra. Ez 35 000 ember oltására alkalmas, a vakcinából mindenkinek két adagot kell kapnia a védettséghez. A két oltás közt 21 napot kell várni, a védettség a második oltás utáni 7. napon alakul ki.

Kapcsolódó cikkek