forrás: pixabay.com

Galgóczi Ágnes: kedvezően alakulnak a járványügyi adatok

Galgóczi Ágnes: kedvezően alakulnak a járványügyi adatok

Kedvezően alakulnak a járványügyi adatok, folyamatosan csökken a koronavírus-fertőzés miatt kórházban kezeltek száma, és egyre kevesebben szorulnak lélegeztetőgépes ellátásra. Ezt közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiával.

Galgóczi Ágnes elmondta, az elmúlt 24 órában 2328 új fertőzöttet azonosítottak, és 205-en haltak meg.

“A javuló adatok ellenére azonban a védelmi intézkedések és a higiéniás szabályok betartása továbbra is fontos”

– emelte ki.

Felhívta a figyelmet arra, hogy bár a teraszok kinyitottak, a kedvező adatok megtartásához fontos az egyéni felelősség is. Kitért arra is, hogy május 10-től a felső tagozatosok és a középiskolások is visszatérhetnek az iskolákba, és év végéig jelenléti oktatás mellett tanulhatnak.

“A digitális oktatás jól bevált, de a közösség szempontjából fontos a jelenlét is”

– mondta.

Ismertette, a szombaton Magyarországra érkezett 600 000 adag Sinopharm-vakcinát vasárnap szállítják ki a kórházi oltópontokra és a háziorvosi rendelőkbe, ahol hétfőn, kedden és szerdán a tömeges oltási program részeként oltják a regisztráltakat. Emlékeztetett, a kórházi oltópontokon történő oltásokra online lehet időpontot foglalni.

“Minden Magyarországon használt oltóanyag hatékony és biztonságos”

– hangsúlyozta Galgóczi Ágnes, javasolva, hogy mindenki éljen az oltás lehetőségével.

Galgóczi Ágnes azt mondta, a járvány alakulásának függvényében fokozatosan lazítanak a korlátozásokon, a maszkviselés azonban “egy ideig még velünk marad”.

Kapcsolódó cikkek