Ennyi támogatást kapnak a civil szervezetek

Ennyi támogatást kapnak a civil szervezetek

Minden évben mintegy 350-400 milliárd forint támogatást kapnak Magyarországon a civil szervezetek. Erről beszélt a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Szalay-Bobrovniczky Vince tájékoztatása szerint ennyi pénzt kapnak adományként a civil szervezetek minisztériumoktól, önkormányzatoktól és magánszervezetektől, például cégektől, vállalatoktól.

“Úgyhogy azt gondolom, a civil élettel nincsen semmi gond, Brüsszelben is megnyugodhatnak”

– fogalmazott a helyettes államtitkár.

A műsorban elhangzott, megnyíltak hétfő délelőttől a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatai, a pénzügyi keret jövőre 9,3 milliárd forint.
A helyettes államtitkár erről azt közölte, október 12-től egy hónapon át az összevont szakmai és működési célokat is tartalmazó pályázatokat adhatják be a civil szervezetek, november 12-től pedig az egyszerűsített pályázatokat várják, amelyek beadására szintén egy hónap áll rendelkezésre.

Hozzátette, az egyszerűsített pályázatok keretösszege a tavalyi 200 000 forintról 300 000 forintra nőtt. Az október 12. és november 11. között pályázható normatív támogatások maximális összege 750 000 orint, ami az ideihez képest 250 000 forinttal több.

Szalay-Bobrovniczky Vince jelezte azt is, hogy ma Magyarországon mintegy 60 000 civil szervezet működik, pályázni pedig 15-20 ezer szokott.

Kapcsolódó cikkek