fotó: pixabay.com

Új bölcsőde épül Kiskunfélegyházán

Új bölcsőde épül Kiskunfélegyházán

Új bölcsőde épül a Bács-Kiskun megyei Kiskunfélegyházán 369 millió forint uniós támogatással. Ezt közölte a település polgármestere a médiával.

Csányi József (Nemzeti Fórum) elmondta, a fejlesztéssel a város már három bölcsődével rendelkezik majd, így a Móravárosban és a Kiskunfélegyháza délkeleti részén élő szülőknek nem kell a város túlsó pontjaira ingázniuk a gyermekeikkel. Az új intézmény kialakítása enyhíti a kapacitáshiányt is.

“Az intézmény több mint 500 négyzetméter alapterületű, egyszintes, 28 férőhelyes, két csoportszobás lesz. Az épülethez és a játszószobákhoz szervesen kapcsolódik majd a fákkal teli árnyas kert”

– sorolta.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló bölcsődét az önkormányzat tulajdonában lévő Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti telephelyén belül építik meg.

Az épület L alakot formáz majd, amelynek a “talpa” déli irányba tájolt, itt kapnak helyet a foglalkoztató- és a játszószobák, illetve a játéktárolók. A csoportszobákhoz öltözők és mosdók tartoznak. A szobák a nagy és árnyékolt teraszokhoz közvetlen kapcsolatot kapnak, amelyek a zöldfelület felé nyitnak. A terasz az épületet “átkarolva”, kertészeti kialakítással a játszóudvarhoz kapcsolódik.

Az épület másik felében alakítják ki az irodákat, a felnőtt öltözőket és vizes blokkokat, a tea- és a melegítő konyhát, valamint a raktárakat, a mosodai és gépészeti kiszolgáló tereket.

Mindezek egy többfunkciós, az előtérrel részben összenyitható teret fognak közre, amely alkalmas az étkezésre, a szülői értekezletek, ünnepségek megrendezésére, és itt lehet a gyermekekkel fejlesztő foglalkozásokat tartani. A tér a játszóudvarral is összenyitható. Az új bölcsőde a tervek szerint 2023-tól fogadja a gyermekeket.

Kapcsolódó cikkek