Koronavírus: több mint 1 millió embert sikerült eddig beoltani

Koronavírus: több mint 1 millió embert sikerült eddig beoltani

Több mint egymillió embert sikerült eddig beoltani, ezzel Magyarország messze az uniós átlag felett van. Ezt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Facebookon közzétett videoüzenetében.

A kormányfő a Vakcinainfó Extra – 5. rész című bejegyzésében azt mondta,

1 002 714 embert sikerült eddig beoltani, ezzel messze az európai uniós átlag fölött van Magyarország, megelőzve olyan “komoly, tekintélyes” országokat is, mint Németország és Ausztria.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy ez sok tízezer ember munkájának eredménye. Ezért köszöntetet mondott az orvosoknak, háziorvosoknak, ápolónőknek, betegszállítóknak, államigazgatásban dolgozóknak, rendőröknek és katonáknak. Hozzátette, rengeteg közöttük a hölgy, ezért nőnap alkalmából külön köszöni az ő erőfeszítéseiket, hiszen

“ők két terhet visznek a vállukon, a munka mellett a családét is”.

Első helyen mondott köszönetet Orbán Viktor Müller Cecília országos tisztifőorvosnak, és kívánt sok erőt a munkájához. A kormányfő jelezte: a következő napokban is folytatják az oltásokat és újabb vakcinaszállítmányok is érkeznek. Azt mondta, gyorsan és hatékonyan fognak oltani, reményei szerint gyorsabban és a hatékonyabban, mint a legtöbb európai uniós ország.

“A helyzet nem könnyű, de most már a célegyenesben vagyunk. Tartsunk össze a következő hetekben és akkor sikerülni fog, együtt sikerülni fog”

– zárta üzenetét a kormányfő.

A videóban szereplő táblázat szerint Magyarország 10,26 százalékkal – Málta után – a második helyen áll a népességarányos beoltottság tekintetében az európai uniós országok között.

Kapcsolódó cikkek