Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (k) és Csató Gábor, az OMSZ fõigazgatója (b) megtekinti az újonnan beszerzett negyven mentõautó egyikét az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) Markó utcai központjában 2019. november 25-én. Idén és jövõre összesen 254 mentõautót cserélnek le, közel 10 milliárd forint értékben, fotó: Mónus Márton/MTI

Kásler Miklós: a kormány jelentős erőfeszítéseket tesz az életmentés fejlesztéséért

Kásler Miklós: a kormány jelentős erőfeszítéseket tesz az életmentés fejlesztéséért

Erről beszélt az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, amikor átadta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új mentőautóinak első kontingensét.

Kásler Miklós az OMSZ Markó utcai székházában tartott sajtótájékoztatón elmondta, 2010 óta több mint ezer mentőautó cseréjére került sor. Ebben az évben és jövőre 254 gépkocsit cserélnek le, csaknem 10 milliárd forint értékben – tette hozzá, kiemelve, hogy a gépkocsik és felszereltségük a kor legmagasabb színvonalát képviselik.

A miniszter elmondta, hogy a járművek cseréjén túl 255 új vagy felújított mentőállomás is segíti a mentőket, és a további 21 mentőállomás építésével és megújításával szintén jelentős lépéseket tesz a kormány.
Az újonnan beszerzett negyven mentõautó az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) Markó utcai központjában 2019. november 25-én, fotó: Mónus Márton/MTI

Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója arról beszélt, hogy a most átadott 40 új gépkocsival és a következő időszakban érkezőkkel öt év alá csökken a mentőautók átlagéletkora, ami nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő.

Elmondta, hogy a korábban eszközbeszerzésre kapott forrásból folyamatos a mentőautók felszereléseinek cseréje is. Hozzátette, a vecsési mentőállomás volt a 255., amely megújult, a váci és a tabi állomás felújítása is befejezéséhez közeledik.

“A cél az, hogy emelkedjen mind a betegellátás, mind a szolgálatot teljesítők munkakörülményeinek színvonala”

– tette hozzá.

Az újonnan beszerzett negyven mentõautó egyikének felszerelése az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) Markó utcai központjában 2019. november 25-én, fotó: Mónus Márton/MTI

A mentőszolgálat évente 1,2 millió esetet lát el, mentőautóik 40 millió kilométert tesznek meg.

Kapcsolódó cikkek