Itt az első hévízi babamegőrző

Itt az első hévízi babamegőrző

óvónő gyerekekkel

A munkálatokhoz az önkormányzat uniós pályázaton nyolcvanmillió forintot nyert, amelyhez huszonötmillió forint önerővel járult hozzá. A támogatási szerződésben vállalt november 30-ai határidőhöz képest lényegesen korábban, várhatóan szeptemberben megkezdi működését az intézmény. A műszaki átadás július 20-án már megindult.

Hévíz központja a fürdő

Hévíz

Az intézmény létrehozásán túl az önkormányzat azt is vállalta, hogy az alapszintű ellátáshoz szükségesnél nagyobb létszámú munkaerőt foglalkoztat. Ezzel lehetővé válik a családi nevelést támogató szolgáltatások elindítása és szervezésére, segítő szakemberek, fejlesztő pedagógus alkalmazása, valamint a szülők munkaidejéhez igazodó hosszabb és rugalmasabb nyitvatartási idő bevezetése.

Az építés mellett bölcsődei eszközök beszerzésére, műszaki cikkek, játékok, bútorok vásárlására is lehetőség nyílik, ezek nemsokára megérkeznek az intézménybe. Hévíz első bölcsődéjében két csoportban maximum tizenkét-tizenkét kisgyermek ellátását tudják majd biztosítani. A bölcsődével párhuzamosan átalakítják és bővítik a hozzá csatlakozó, már meglévő óvodát, ennek költségét teljes egészében az önkormányzat finanszírozza.

Kapcsolódó cikkek