fotó: pixabay.com

György László: javult a magyarok életszínvonala

György László: javult a magyarok életszínvonala

A kiskereskedelmi forgalmi adatokból az látszik, hogy a többség Magyarországon tudott egyet előre lépni, a magyarok életszínvonala javult. Ezt mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden a friss statisztikai adatokat kommentálva.

A Központi Statisztikai Hivatal kedden közölte, januárban a kiskereskedelmi üzletek forgalma 5,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

György László kedvezőnek tartja, hogy a munkavállalók és családok fogyasztása gyorsabb ütemben nő, mint a gazdaság, de lassabban, mint ahogy a bérek emelkednek, vagyis az emberek gyarapodnak, de félre is tesznek.

A gazdaság 2018-ban éves szinten 5 százalékkal nőtt, a kiskereskedelem 6 százalékkal, a reálbérek pedig 9-10 százalékkal – emlékeztetett.

“A januári kiskereskedelmi forgalmat kedvezően befolyásolta a minimálbér és a garantált bérminimum 2019 eleji emelése, továbbá a gyermeket vállaló családoknak nyújtott kedvezmények körének bővülése”

– mondta az államtitkár. A több százmilliárd forintos családpolitikai intézkedéscsomagtól, amelyet a miniszterelnök jelentett be, további pozitív hatások várhatók – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek