forrás: pixabay.com

Operatív törzs: szerdán több mint 600-an szegték meg a maszkviselési szabályokat

Operatív törzs: szerdán több mint 600-an szegték meg a maszkviselési szabályokat

Szerdán 632 esetben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt. Ezt közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta, ezzel a védelmi intézkedésről szóló kormányrendelet szeptember 21-i hatályba lépése óta 38 687-re nőtt a maszkviselési szabályok megsértése miatt indított intézkedések száma. Ismertetése szerint a rendőrök szerdán közterületen 600 emberrel szemben léptek fel, mert nem viseltek maszkot, közülük 118-at figyelmeztettek, 290-at megbírságoltak, 192-et feljelentettek.

“Tömegközlekedési eszközökön, illetve azok várakozó helyein 31, míg kereskedelmi üzletekben egy emberrel szemben intézkedtek”

– tette hozzá.

Kiss Róbert közölte, az elmúlt 24 órában a kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a gyülekezés tilalmának megszegése miatt 320 esetben történt rendőri intézkedés, amelyek száma ezzel 54 377-re emelkedett a kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta. Jelezte, hogy szerdán nem zártak be ideiglenesen sem üzletet, sem vendéglátóhelyet.

“A boltokra, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 988 rendőri intézkedés történt, ebből 305 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztását állapították meg, 683-szor az üzletek korlátozott nyitvatartásának, az üzletekben tartózkodásnak a szabályait nem tartották be”

– mondta el.

Kiss Róbert kitért rá, hogy a Magyarország területén személyforgalomban átutazók ellenőrzése során 41 esetben léptek fel a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben.

“Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályszegők ellen eddig 14 106-szor intézkedtek”

– fűzte hozzá.

Az ügyeleti központ vezetőhelyettese beszámolt arról is, hogy a hatósági házi karanténban lévők száma 54 422-re emelkedett, szerdán 8378 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el.

“A karanténszabályok betartásának elektronikus ellenőrzését szolgáló informatikai alkalmazást 4800-an használják”

– jegyezte meg.

Kapcsolódó cikkek