Letartóztatták a budapesti halálos késelés gyanúsítottját

Letartóztatták a budapesti halálos késelés gyanúsítottját

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a hajléktalan férfinak, aki a gyanú szerint karácsony előtt halálra késelte társát. Ez olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményben.

A gyanúsított önkéntes lakásfoglalóként, élettársával beköltözött egy elhagyott épületbe, ahová később az áldozat is betelepedett. December 22-én éjszaka a gyanúsított áldozata együtt ivott. Összevesztek valamin. Később a gyanúsított egy 30 centiméteres késsel mellbe szúrta az alvó áldozatát, aki belehalt sérüléseibe.

A bíróság szerint a gyanúsításban szereplő cselekményért akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható, a gyanúsított bizonytalan lakhatási és személyi körülményeivel együtt ez megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét.

Megállapította a bíróság azt is, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, korábban bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál, vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt ítélték el, jelenleg is két büntetőeljárás folyik ellene. Ezek sem tartották vissza attól, hogy újabb súlyos bűncselekményt kövessen el. A bíróság ezért úgy ítélte meg, hogy a szökés, elrejtőzés mellett a bűnismétlés közvetlen veszélye is megállapítható. A Budai Központi Kerületi Bíróság mindezek alapján december 25-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges.

A rendőrség december 23-án a honlapján közölte, hogy a XVII. kerületben egy 40 éves férfi a gyanú szerint halálra késelte társát.

Kapcsolódó cikkek