forrás: pixabay.com

Koronavírus: digitális oktatásra tér át ez az iskola

Koronavírus: digitális oktatásra tér át ez az iskola

Tizenhárom tanár megbetegedése miatt tantermen kívüli digitális munkarendre tér át keddtől a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Erről beszélt az intézmény igazgatója hétfőn.

Komáromi István elmondta, a várhatóan november 13-áig tartó intézkedés az iskola valamennyi évfolyamát érinti.

A koronavírus a diákok és a tanárok között is megjelent, és az utóbbi időszakban növekedett a fertőzöttek száma az iskolában.

A tizenkét évfolyamon tizennyolc diák fertőződött meg a vírussal, a 105 pedagógus közül pedig tizenhárom kollégának a koronavírustesztje lett pozitív, ami már kritikus aránynak számít, ezért vált szükségessé a tantermen kívüli digitális munkarendben végezhető oktatás kérésének kezdeményezése az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felé – ismertette az igazgató.

Hozzátette, egy adminisztratív dolgozó is megfertőződött.

Komáromi István az MTI kérdésére megerősítette, hogy a hétvégén elhunyt az iskola egyik tanára, aki egészségi problémái miatt október 12-től már távol volt az intézménytől. A Nyíregyházi Egyetem fenntartásában működő tizenkét évfolyamos, általános iskolai és nyolc-, valamint négyosztályos gimnáziumi képzést kínáló intézményben 1070 diák tanul.

Kapcsolódó cikkek