Ünnepeljen velük!

Ünnepeljen velük!

ünnepel

Veprik Róbert igazgató közölte, az idén fennállásnak huszonötödik évfordulóját ünneplő szegedi állatkert legnagyobb, legváltozatosabb nemzetközi hírű gyűjteménye a dél-amerikai. A Tisza-parti város állatkertjében gondoznak számtalan tenyérnyi méretű selyemmajmot, jó néhány nagytestű ara papagájt, de megtalálható itt a Föld egyik legkülönlegesebb élőlénycsoportját alkotó vendégízületesek mindhárom állattípusából is több faj: a kétujjú lajhár, háromöves tatu, sörényes és a dolmányos hangyász. A dél-amerikai tevefélék mind a négy faja – láma, vikunya, alpaka és guanakó – mellett megismerhető a vadasparkban a másik két jellegzetes patás, a pekari és a tapír, valamint a kontinens csúcsragadozója, a jaguár is.

Szombaton a dél-amerikai állatvilágot bemutató felfedezőtúrára várják a vendégeket. Nappal több állomásos kalandos vetélkedőbe lehet majd bekapcsolódni, amelyen például lesz “szotyizás” a papagájokkal, jaguárutánzó famászás, preparátumfelismerő-játék és karmosmajom-kvíz is. Kivételesen néhány különleges állat etetésébe is bekapcsolódhatnak a látogatók.


Napnyugtával látványos ragadozóetetésekre és rendhagyó borjúfókashow-ra kerül sor, miközben nem mindennapi élőlényeket lehet simogatni. A nyári éjszakai programok hagyományaihoz híven a parkban nem kapcsolják föl a közvilágítást, így mindenki bátorsága és kíváncsisága szerint sétálgathat majd. 
A vendégek megfigyelhetik a kifutókban gondozott, éjszaka aktív állatok természetes viselkedését, de a 45 hektáros park elhagyatottabb részein akár szabadon kószáló őzekkel is összefuthatnak.

Kapcsolódó cikkek