A kisebb cégek innovációját is támogatja az Új Széchenyi Terv

A kisebb cégek innovációját is támogatja az Új Széchenyi Terv

sikerAzzal, hogy az innováció kerül előtérbe, és alacsonyabb önrésszel is lehet pályázni, az Új Széchenyi Terv előnyt jelent a kis- és középvállalkozások számára az Atradius Hitelbiztosító szerint. 

Vanek Balázst, az Atradius Hitelbiztosító ország-igazgatója azt mondta, az Új Magyarország Fejlesztési Tervben elhanyagolt területnek számított a kutatás-fejlesztés. Az is problémát jelentett, hogy általában csak nagyobb projekteket értékeltek, az önrésznek pedig legalább ötven százaléknak kellett lennie. A helyzetet jól mutatja, hogy az elmúlt négy évben mindössze hatvan milliárd forintot utaltak ki ötszáznyolcvan cégnek ezen a területen, ami a vállalkozások körülbelül egymilliós táborát figyelembe véve, igen alacsony arányt jelent.

Széchenyi Terv

Az idén január 14-től indult Új Széchenyi Terv, uniós és nemzeti forrásból származó innovációt támogató pályázatai márciustól lesznek elérhetők. A vállalkozásoknak elég harmincöt százalékos önrészt felmutatniuk hozzá.

Az Atradius teljes körű követeléskezelési megoldásokat, hitelbiztosítási, viszontbiztosítási és követelésbehajtási szolgáltatásokat kínál a hazai és a globális piacokon. Az 1,7 milliárd eurós árbevételével és harmincegy százalékos világpiaci részesedésével a világ egyik legnagyobb hitelbiztosító társasága.

Kapcsolódó cikkek