fotó: pixabay.com

Szalóki Ági ad koncertet a Várkert Bazárban

Szalóki Ági ad koncertet a Várkert Bazárban

Tizenöt plusz egy év gyerekdalainak válogatását szólaltatja meg Szalóki Ági és zenekara, valamint vendégeik szombaton a budapesti Várkert Bazárban. Ez hangzott el M1 aktuális csatorna szerdai adásában.

Igyekezett úgy összeállítani a műsort, hogy minden lemezükről elhangozzon néhány dal – mondta Szalóki Ági a műsorban, hozzátéve,

műsoraik visszatérő motívuma, hogy népzenét énekelnek, ezen belül pedig tradicionális cigánydalokat is.

A 15+1 év című ünnepi koncerten közreműködnek a Komári Pulyák – Bogdán Niki és Bogdán Vera (ének), Bogdán Tamás és Bogdán Gergő (kanna, ének) – mellett Bognár Szilvia (ének), Ferenczi György (ének, herfli), Balogh Gusztáv (ének, gitár), Bacsó Kristóf (szaxofon), Csókás Zsolt (gitár, ének), Rácz Krisztian (gitár), ifjabb Tóth István (gitár, ének), Kovács Zoltán (bőgő, ének), Szalai Péter (tabla, ütőhangszerek) és Födő Sándor (ütőhangszerek, ének).

Szalóki Ági felidézte, hogy három dzsessz-zenésszel, Lamm Dáviddal, Kovács Zoltánnal és Dés Andrással alapította meg zenekarát 2004-ben.

Kezdetben népdalfeldolgozásokat készítettek és azokat adták elő, tradicionális gyerekjátékokat játszottak a koncerteken, aztán a következő albumokon már saját dalok, magyar költők verseire írt szerzeményeik is megszólaltak.

Kapcsolódó cikkek