Portugáliába utazik a nyíregyházi énekkar

Portugáliába utazik a nyíregyházi énekkar

Több koncertet ad a nyíregyházi Cantemus Gyermekkar a World Choral Expón, amit a Nemzetközi Kóruszenei Szövetség (IFCM) rendez a portugáliai Lisszabonban.

“A nemzetközi kórusközösség tagjai számára szervezett, augusztus 1-ig tartó szakmai rendezvényen elsősorban a kórusoktatásról, kórushangversenyek megrendezéséről és kiállítások szervezéséről cserélhetnek tapasztalatokat a meghívott kórusok”

– közölte Szilágyi Szilárd, a Cantemus Kórus sajtóreferense.

A jeles eseményre különböző nemzetek kiemelkedő énekkarait hívják meg a rendezők, hogy bemutató kóruspróbák, szimpóziumok és koncertek megrendezésével népszerűsítsék az adott ország kóruskultúráját.

Idén Magyarországról a Mindszenty Zsuzsánna irányításával éneklő Musica Nostra Nőikar és a Szabó Dénes vezetésével működő Cantemus Gyermekkar kapott meghívást.

Szilágyi Szilárd közlése szerint az eseményre a meghívott kóruson kívül sok száz szakember és zeneszerző, fesztiválok, szimpóziumok és hangversenyek szervezői regisztráltak a világ minden tájáról. Az expo ideje alatt a Cantemus Gyermekkar részt vesz a Colorful Voices Project (Hang-színek) programban is, amelyen öt különböző nemzet énekkara tanulhat egymástól, bemutatva saját munkamódszereiket és dalaikat, később pedig egy közös kórust alkotva a nagyközönségnek is bemutatkoznak.

A negyvenöt énekesből álló nyíregyházi delegáció programjában egy szabadtéri koncert és a rendezvény nyitókoncertjén való fellépés szerepel, majd egy gálakoncerten és a rendezvény zárókoncertjén fognak énekelni.

Kapcsolódó cikkek