fotó: pixabay.com

Öt hangversenyen vehetnek részt a bérletesek

Öt hangversenyen vehetnek részt a bérletesek

Francia és kortárs magyar szerzők művei, nagy klasszikus és különleges hangszeres kórusművek szerepelnek a nyíregyházi Cantemus Kórus öt hangversenyből álló idei kórusbérletében.

A bérlet első koncertjén, szeptember 28-án a francia avantgárd egyik meghatározó alakjának, Francis Poulenc zeneszerző egyik jelentős alkotását, a Stabat Matert mutatják be a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar és a Cantemus Vegyeskar előadásában, Szabó Soma karnagy vezényletével – olvasható a kórus honlapján.

Poulenc alapvetően kórusra komponált művében egy szólista is szerepet kap, ezen a koncerten a nyíregyházi születésű Rendes Ágnes, a debreceni Csokanai Színház művésze énekel majd.

A kórusbérlet második, Találkozások című előadását november 9-én tartják, ezen mai szerzők, például Gyöngyösi Levente, Ott Rezső, Vajda János, Orbán György, Szokolay Sándor és Tóth Péter kórusműveit éneklik a Cantemus kórusai.

A közönség 2020. február 22-én tekintheti meg a kórusbérlet harmadik hangversenyét, amelyen a szervezők hamisítatlan “Cantemus-farsangot” varázsolnak a színpadra.

A koncerten a kóruscsalád valamennyi együttese, színes és érdekes műsorral kedveskedik majd a nagyérdeműnek.

Április 4-én, a kórusbérlet negyedik előadásán a zenetörténet egyik kivételesen nagy alkotása, Johann Sebastian Bach János passiója hangzik majd fel az Anima Musicae Kamarazenekar és a Cantemus Vegyeskar előadásában, Szabó Soma vezényletével.

A 2019/2020-as évad zárásaként május 23-án az ország egyik legtöbbet foglalkoztatott ütőegyüttese, a Talamba és kórus tagjai adnak egy különleges koncertet.

A négytagú Talamba Ütőegyüttes tagjai közül két nyíregyházi kötődésű, a Kodály Zoltán Általános Iskolában és a Cantemus kórusaiban nevelkedett zenészt is színpadra lép majd.

A hangversenysorozatra a Cantemus nyíregyházi jegyirodájában, vagy online itt, illetve ezen a weboldalon keresztül lehet bérleteket vásárolni.

Kapcsolódó cikkek