illusztráció, fotó: pixabay.com

Ötödik születésnapját az óbudai Kobuci Kertben ünnepli a Swing á la Django

Ötödik születésnapját az óbudai Kobuci Kertben ünnepli a Swing á la Django

A zenéjében számos stílust ötvöző csapat július 31-én sztárvendégek közreműködésével ad koncertet.

“A zenei mix, a Hungarian django swing az európai és dél-amerikai zenék ötvözése a magyar népzenével. Van benne francia manouche swing, brazil bossa nova, balkáni muzsika, tangó, dzsessz, sanzon, a magyar népzene és cigányzene pedig nagyon sokrétű, meríteni lehet belőle”

– mondta Lombos Pál, a Swing á la Django vezetője, bőgőse az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A zenekar legnagyobb ihletője Django Reinhardt, a belga származású, műfajteremtő gipsy-jazz gitáros.

Mint Lombos Pál megjegyezte, az együttes improvizációs zenét játszik, a fő témát sokféleképpen variálják. Az általuk használt számos hangszer közül a 128 húros cimbalom különösen karakteres a megszólalásban.

“Július 31-én a Kobuciban számos barátunk, több sztárvendég lesz velünk a színpadon. A másfél éve visszatérően velünk játszó virtuóz hegedűs, Roby Lakatos új számokat is hoz, ott lesz Ferenczi György, ő akkor került képbe a koncert kapcsán, amikor három héttel ezelőtt a Rackákkal együtt léptünk fel a brüsszeli magyar napokon”

– tette hozzá Lombos Pál.

Szintén csatlakozik a Swing á la Djangóhoz Horányi Juli énekes, Magyar Bálint színművész és a Four Bones Quartet. Először fog elhangzani élőben a zenekar legújabb száma, a Dani János zenéjére készült Puszilva pálinka, amely a húszas-harmincas évek mulatási szokásait hozza vissza.

A zenekar tagjai: Csurkulya József (cimbalom), Dani János (gitár), Gazda Bence (hegedű), Gera Gábor (harmonika), Lombos Pál (bőgő), Seres Vilmos (klarinét) és Nagy Zsolt (dob).

Kapcsolódó cikkek