a zene színes oszlopai, forrás: pixabay.com

Különleges hangzásvilággal kezdenek Szegeden

Különleges hangzásvilággal kezdenek Szegeden

A bossa nova dallamvilág és a rock klasszikusok ötvözéséről híres Nouvelle Vague nyitja meg a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelye, az Újszegedi Szabadtéri Színpad koncertsorozatát június 19-én. Erről tájékoztatta a fesztivál a médiát.

Hagyománnyá vált, hogy a 2022-ben felújított játszóhely koncertkínálatában legalább egy világhírű zenei produkció is várja a közönséget; így a sorozat estjeit – a Dixieland Gála, a Margaret Island, Koncz Zsuzsa, a Kálmán Imre – 120 perc a Föld körül, a Csókkirály, a Találkozások, a “Csönded vagyok” és a Csiribiri koncerteket – megelőzően, június 19-én a francia együttes szórakoztatja majd az újszegedi színpad közönségét.

A több mint húszéves Nouvelle Vague-t 2003-an alapította meg Marc Collin zeneszerző, zenei producer és a néhai Olivier Libaux lemezproducer, gitáros, dalszerző, hogy bossa nova-feldolgozásban értelmezzék újra a hetvenes-nyolcvanak évek ikonikus rockszámait, posztpunk és new wave-klasszikusait.

A zenekar az elmúlt két évtized folyamán bejárta a világot. Sikerük egyik titka Marc Collin szerint a franciás nemtörődömség, amellyel saját képükre formálják a megidézett, ikonikus dallamokat. Emellett folyamatos megújulás jellemzi a Nouvelle Vague diszkográfiáját. A Depeche Mode-tól a Blondie-ig, a Duran Durantól Billy Idolon át a The Cure-ig vagy a Dead or Alive-ig számos előadó slágereit feldolgozták már. Kísérleteik során hol country és westernfilmes zenei hatásokkal, akusztikus dzsesszel, hol popritmusokkal és bossa nova-hangzással fűszerezik a megszólaltatott dalokat.

Február 16-án jelent meg az új album, a Should I Stay or Should I Go. A zenekar újszegedi koncertjén a saját szerzeményekből, a legnépszerűbb feldolgozásokból és a friss dalokból is ízelítőt ad.

Kapcsolódó cikkek