forrás: pixabay.com

Olasz kvartett ad koncertet a bakonybéli bencés monostorban

Olasz kvartett ad koncertet a bakonybéli bencés monostorban

Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven és Franz Schubert művei szólalnak meg az olasz Quartetto Eos koncertjén május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban.

A 2016-ban a római Santa Cecilia Egyetem diákjaiból alakult Quartetto Eos frissességével és interpretációinak mélységével vívta ki a szakma figyelmét. Számos nemzetközi versenyen szerepeltek sikerrel, így a Nemzetközi Anton Rubinstein Versenyen Düsseldorfban és a Sergio Dragoni Versenyen Milánóban (2019), míg a winterthuri Orpheus Versenyen első helyezést értek el. A koncert a Merita elnevezésű európai kamarazenei projekt részeként valósul meg.

“A részvétel ingyenes, a koncert után beszélgetést szerveznek a kvartett tagjaival a monostor kávézójában”

– közölték a szervezők.

A 12 ország együttműködésében létrejött Merita célja, hogy felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt Európa-szerte, valamint fellépési lehetőséget teremtsen a fiatal művészeknek.

Ehhez kapcsolódva Magyarországon kilenc alkalommal nemzetközi kamarazenei formációk, többek között az osztrák Chaos Quartett és a lengyel Airis Quartett ad koncertet. A Le Dimore del Quartetto ötletéből az Európai Unió támogatásával létrehozott projektben a vonósnégyesek által képviselt új hangok és stílusok gazdagítják és felfrissítik az európai zenei palettát, hozzájárulva a kultúra és művészet állandó megújulásához. A programban 17 kulturális szervezet vesz részt Európából, Magyarországot a Cadenza Művészeti Ügynökség képviseli. A hároméves projektben 38 vonósnégyes mutatkozik be különleges koncerthelyszíneken minden résztvevő országban.

Kapcsolódó cikkek