bor, zene, fotó: pixabay.com

Idén sem maradhat el ez a fesztivál

Idén sem maradhat el ez a fesztivál

Immár hetedik alkalommal rendezik meg az Óbudai Blues Fesztivált. A július 21-től 25-ig tartó programsorozaton a Kobuci Kertben fellép mások mellett a Ragtime Rumours, Big Daddy Wilson, Little G Weevil és a Brooklynból érkező énekesnő-dalszerző, Shilpa Ray.

A szervezők ajánlója szerint az idei alkalom a fesztivál történetének egyik legerősebb műsorkínálatával várja a közönséget.

“A tradicionális, a delta-, a chicagói, a memphisi vagy éppen a southern soul-bluesból táplálkozó zenék mellett idén a határműfajok felé is nyit a kínálat”

– derült ki az összegzésből.

A szervezők megfogalmazása szerint a zenei programsorozat Tom Waits “zsenialitása és őrülete” előtt tisztelgő Braindogs koncertjével kezdődik. Július 22-én Shilpa Ray lép színpadra, akinek hangját és zenei világát egyaránt hasonlították már Screamin’ Jay Hawkinséhoz és Ella Fitzgeraldéhoz is. Másnap a The Mojo és a Muddy Shoes után a fesztivál sztárvendége, a holland Ragtime Rumours koncertezik.

A zenekar Rag’n Roll című albumával tavaly elnyerte a European Blues Challenge első díját.

Július 24-én a az osztrák “Sir” Oliver Mally után Big Daddy Wilson az amerikai Dél hangulatát idézi fel a Kobuciban – ismertették a szervezők. A fesztivált az Ölveti Blues Band és a Jambalaya fellépése után Little G. Weevil születésnapi nagykoncertje zárja. Annak vendége Tátrai Tibor lesz, így az esten a gitár duplán is főszerepbe kerül.

Kapcsolódó cikkek