fotó: pixabay.com

Hat koncerttel várja a közönséget a JazzTime a Müpában

Hat koncerttel várja a közönséget a JazzTime a Müpában

Az intézmény a New Orleans Swingfesztivál örökébe lépő új koncertfolyammal, az augusztus 27-én kezdődő, három napon át tartó JazzTime fesztivállal búcsúztatja a nyarat. A középpontban továbbra is a dzsessz hagyományosabb irányzatai állnak, de a kínálat tovább színesedik. Koncerteznek mások mellett a swing magyar dívái, bemutatkoznak a Jazz Showcase 2020-as győztesei, a hazai dzsesszélet kiválóságai Gonda János emléke előtt tisztelegnek.
A Fesztivál Színház színpadán a swing négy kiemelkedő hazai előadója, Micheller Myrtill, Pocsai Kriszta, Bolba Éva és Munkácsy Eszter a Budapest Jazz Club rezidens nagyzenekarával ad koncertet.

A Pearls of Swing című esten a big band irodalom nőket előtérbe állító dalai szólalnak meg.  A fesztivál második napján a 2020-as Jazz Showcase zsűrije által a legjobbnak ítélt formációval és a közönség kedvenceivel találkozhatnak az érdeklődők. Fellép Nagy-Babos Rebeka kvartettjével, valamint a Kozma Orsival kiegészült Funky Wheelers. Az estét a a Magyar Jazz Szövetség és a Zeneakadémia dzsessz tanszakának egykori alapítója, Gonda János emlékére összeállított Jazzstaféta zárja. A műsorban Binder Károly, Márkus Tibor, Oláh Kálmán, Szabó Dániel, Csuhaj-Barna Tibor, Hárs Viktor, Kőszegi Imre, Balázs Elemér, Berki Tamás, László Attila, Borbély Mihály, Bacsó Kristóf, Friedrich Károly és Szalóky Béla lép fel a kiváló dobművész, Bágyi Balázs művészeti vezetésével.

A zárónapon ismét a női történeteké lesz a főszerep: a Fesztivál Színházban La femme fatale címmel Szűcs Gabi és zenekara ad koncertet.

A különböző korszakokból válogatott dalok a legismertebb női előadókat, így például Marilyn Monroe-t, Karády Katalint, Marlene Dietrichet vagy Nina Simone-t idézik meg. Olyan slágerek csendülnek fel, mint a Whatever Lola Wants, a My Baby Just Cares for Me, a Fever, valamint a Mad About the Boy. A végzet asszonyait a középpontba állító műsorban színpadra lép Ónodi Eszter is.

Kapcsolódó cikkek