illusztráció, forrás: pixabay.com

Hárfamuzsika csendül fel a Zeneakadémia nagytermében

Hárfamuzsika csendül fel a Zeneakadémia nagytermében

Különleges koncerten lép a budapesti közönség elé Vigh Andrea hárfaművész november 16-án a Zeneakadémia Nagytermében az MVM Koncertek sorozatában.

A szervezők közleménye szerint a Hullámok játéka című szólóesten a szecesszió korszakának egyik legszebb épületében elhangzó zeneművek egészen különleges élményt nyújthatnak a közönség számára. Mint felidézik, a hárfaművész harminc évvel ezelőtt adta első szólóestjét a Zeneakadémián, amelyhez azóta is – művészként, tanárként és kilenc éve az intézmény rektoraként is – ezer szállal kötődik.

“Az elmúlt 30 év alatt különböző sztárvendégekkel, például Tokody Ilonával, Gulyás Dénessel, Szabadi Vilmossal, Rost Andreával, Kelemen Barnabással, de Kocsis Zoltán dirigálása mellett is évente játszottam olyan koncerten, ahol az első perctől a hangverseny végéig a Zeneakadémia Nagytermének pódiumán hárfáztam, egyedül vagy a partnereimmel. Zenekari szólóestem is volt, amelyen három hárfaversenyt tűztem műsorra, de ez az első és egyúttal különleges alkalom, amikor egész este csak magamra számíthatok, egyedül leszek a pódiumon”

– idézi a közlemény Vigh Andreát.

Mint a művész hozzáteszi, olyan művekből válogatott, amelyek meghatározóak a hárfairodalomban, és számára is különösen kedvesek.

“Ahogyan a hárfa végigkíséri az emberiség történetét, úgy ezek a művek is végigkísérik az én pályámat. Az estemen Smetana, Saint-Saëns, Fauré és Debussy művei hangzanak el”

– írja Vigh Andrea.

A közlemény kitér arra is, hogy a hárfaművész november 28-án újra a Zeneakadémián ad hangversenyt: a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, Kovács János vezényletével Debussy Két táncát és Saint-Saëns hárfaversenyét játssza el.

Kapcsolódó cikkek