klarinét egy kottán, fotó: pixabay.com

Ezt kínálja az MVM új koncertsorozata

Ezt kínálja az MVM új koncertsorozata

MVM Classic&Club néven a klasszikus zenét és a minőségi könnyűzenét középpontba állító, nagyszabású országos koncertsorozat indul az MVM támogatásával. A koncertsorozat a két műfaj kiemelkedő hazai tehetségeinek egyedi produkcióit mutatja be.

“Rendszeres klasszikus zenei koncertekkel, jazz-, népzenei és könnyűzenei eseményekkel, valamint gyermekkoncertekkel is várja majd a közönséget az MVM Classic&Club elnevezésű zenei koncertsorozat”

– mondta el Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója az eseményt beharangozó hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

“A zeneművészet iránti elkötelezettségük évtizedekre tekint vissza és folyamatosan keresik az új lehetőségeket, hogy még többet adjanak a művészetnek, a művészeknek és ezáltal a kultúraszerető közönségnek”

– hangsúlyozta a vezérigazgató, hozzáfűzve, hogy a Classic&Club koncertsorozat kiválóan egészíti ki az MVM ZENERGIA koncertek küldetését.

Mátrai Károly kiemelte, hogy a koncertsorozatban az eddigieknél is színesebb tematikával bővítik ki hagyományos komolyzenei programjaikat.

“Bár a klasszikus alapokat megtartják, úgy gondolják, hogy a komolyzene mellett az igényes könnyűzenének is szerepet kell adni nagy zeneművészeti sorozatukban”

– hangsúlyozta a vezérigazgató, kiemelve, hogy ikonikus előadók, Kossuth-díjas művészek, valamint fiatalos és lendületes repertoár jellemzi a koncertsorozatot.

“Az MVM Classic&Club reményeik szerint új dimenziót ad a zenei kultúrának, és összehozza a különböző zenei világok rajongóit, elősegítve ezzel a kölcsönös megértést és tiszteletet a különböző műfajok iránt”

– tette hozzá a vezérigazgató. Balázs János zongoraművész, a koncertsorozat művészeti vezetője elmondta, hogy a Classic&Club négy részből áll: a  sorozatban klasszikus hangversenyek, könnyűzenei koncertek, Junior Prima díjasok hangversenyei, valamint a családoknak szánt programok, köztük hangszerbemutató koncertek várják az érdeklődőket. A sorozatot megnyitó MVM Classic koncertet június 2-án tartják Kossuth-díjas Junior Primák címmel. Az eseményen Balázs János mellett Baráti Kristóf hegedűművész és Bogányi Gergely zongoraművész lép fel a Junior Prima és Artisjus-díjas Anima Musicae Kamarazenekar közreműködésével.

Az első MVM Club eseményen pedig június 6-án Tóth Vera Artisjus-díjas énekesnő, Csík János Kossuth-díjas zenész, valamint Pál István “Szalonna” és Bandája mutat be egy egyedi produkciót.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, jegyeket hétfőtől lehet vásárolni a koncertekre. A sajtótájékoztatóra kiadott közlemény szerint MVM 60 millió forinttal támogatja a koncertsorozatot, amely a Junior Prima Díj zeneművészeti kategóriájának társalapítójaként is szerepet vállaló energetikai holding megújított zeneművészeti aktivitásainak egyik fő eleme lesz a jövőben.

Kapcsolódó cikkek