forrás: pixabay.com

Ez is lesz az Ultima Ratio Festen

Ez is lesz az Ultima Ratio Festen

A Paradise Lost és a Primordial is koncertet ad az Ultima Ratio Festen, amelyet idén október 8-án második alkalommal rendeznek meg a fővárosi Barba Negra Red Stage-ben.

Az idén 35 éves doom-death csapat, a brit Paradise Lost és az egy évvel korábban, 1987-ban alakult ír extrém metál zenekar, a Primordial előtt a finn Omnium Gatherum és az osztrák Harakiri For The Sky lép fel a Barba Negra tavaly ősszel megnyílt új rendezvénycsarnokában – közölték a szervezők hétfőn. A Paradise Lost már többször járt Magyarországon, koncertezett a Sziget fesztiválon is; legutóbb 2019-ben a dunaújvárosi Szalki-szigeten a Rockmaraton fesztivál húzóneve volt. A négy alapító tagjával – Nick Holmes (ének), Gregor Mackintosh (gitár, billentyűs hangszerek), Aaron Aedy (gitár) és Stephen Edmondson (basszusgitár) – felálló Paradise Lostban jelenleg Guido Montanarini dobol. A csapat eddig tizenhat stúdióalbumot jelentetett meg; a legutóbbi, Obsidian című anyagot 2020-ban.

A Paradise Lost olyan zenekarokra volt komoly hatással, mint a My Dying Bride, az Anathema, a Gathering, az Amorphis, a Cradle of Filth, a Katatonia, a Moonspell, a Lacuna Coil, a HIM vagy a Nightwish.

Az eddig kilenclemezes ír Primordialban Alan Averill “Nemtheanga” énekel, Ciáran MacUiliam és Micheál Ó Floinn gitározik, Pól MacAmhlaigh basszusgitáron játszik, Simon Ó Laoghaire pedig dobol. A dublini formáció különlegessége, hogy zenéjében a black és a doom metált a kelta zenével vegyíti.

Kapcsolódó cikkek