forrás: pixabay.com

Különleges fotókiállítás várja a Fonóban

Különleges fotókiállítás várja a Fonóban

Január végéig látható a Fitos Dezső Társulat repertoárját bemutató Jövőnk a hagyomány! című fotókiállítás a Fonó Budai Zeneházban.

A képeken a Kocsis Enikő és Fitos Dezső Harangozó Gyula-díjas táncművészek nyolc párral működő, Magyarország új, hivatásos néptáncegyütteseként bejegyzett társulatának darabjait ismerheti meg a közönség.

A régebbi előadások mellett a társulat új, Embertánc című előadásából is láthatnak jeleneteket fotókon az érdeklődők.

A november 23-án, a Hagyományok Házában debütáló új darabot komoly kutató- és gyűjtőmunka előzte meg. A darab zenei rendezője ifj. Csoóri Sándor, zenei szerkesztője Pálházi Bence és Paár Julianna, a dramaturg Markó Róbert. A Falu, az Átjárók, a Taven Baxtale, az Irgalom, a Kerekutca, A láda titka című darabjaik után, az Embertánc lesz a társulat hetedik előadása. Fitos Dezső 2007-ben nyolc fiatal táncossal Almássy Gonoszok néven kezdett el dolgozni az Almássy téren. Azóta a társulat neve megváltozott és tagság kibővült, a művészeti vezetés és nyolc zenész mellett 16 táncos dolgozik benne. A művészek a Felvidékről, a Délvidékről, Erdélyből, az Alföldről és az Észak-nyugati régió számos területről csatlakoztak az együtteshez.

A társulat mellett Kocsis Enikő és Fitos Dezső koreográfusok évtizedek óta tanítanak is, jelenleg 250 gyermeket oktatnak néptáncra.

Kapcsolódó cikkek