Készülnek a hegedűkészítők találkozójára

Készülnek a hegedűkészítők találkozójára

Hangszerkiállítás, borkóstoló és koncertek is várják az érdeklődőket szeptember 4-én és 5-én a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja elnevezésű rendezvényen a Fonó Budai Zeneházban.

“Tizedik éve ad otthont a Fonó a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonjának, amely Faragó-Thököly Márton hegedűkészítő kezdeményezésére jött létre”

– közölték a szervezők.

A hangszerkiállításon évről évre 10-12 hegedűkészítő mester mutatja be új hangszerét, amelyeket meg lehet szólaltatni, kézbe lehet venni, személyes kapcsolat alakulhat ki a készítőkkel. A kiállítás mellett esténként világhírű magyar művészek koncertjeit hallgathatja meg a közönség. Szeptember 4-én Langer Ágnes hegedűművész Bach és Ysaye szólószonátáit szólaltatja meg a “Köszönjük, Magyarország!” program támogatásával. Miranda Liu hegedűművész, a Concerto Budapest koncertmestere és Szalai Éva zongoraművész hangversenyén válogatás hangzik el Brahms Magyar táncok című művéből, és felcsendül Bartók Béla 1. rapszódiája hegedűre és zongorára, valamint Maurice Ravel Tzigane és Hubay Jenő Sechs Stücke című darabja.

Szeptember 5-én a Somogyi Vonósnégyes előadásában Beethoven c-moll vonósnégyese és Weiner Pastorale fantázia és fúga című műve hangzik el.

A rendezvény házigazdája Tóth Endre zenetörténész, aki a koncert alatt bemutatja az új hangszerek készítőjét.

Kapcsolódó cikkek