illusztráció, fotó: pixabay.com

Sok bemutatóval várja a Pécsi Nemzeti Színház

Sok bemutatóval várja a Pécsi Nemzeti Színház

Tizenhárom premierrel, köztük három ősbemutatóval, várja a közönséget a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) a 2022/23-as évadban.

A nagyszínházban Vidákovics Szláven rendezésében Ken Ludwig Primadonnák című bohózatát és a Chicago című musicalt, a Pécsi Balett tolmácsolásában a Zorba című táncjátékot, Funk Iván rendezésében Molnár Ferenctől Az üvegcipő című vígjátékot láthatja a közönség. Ugyancsak a nagyszínházban kerül a publikum elé Rossini A sevillai borbély című operája Nina Keflin rendezésében, valamint Euripidész Médeiája, amelyet Bozsik Yvette rendez. A kamaratermi produkciók között folytatódik a tavaly indult – iskolai kötelező olvasmányokat alapul vevő – Ö.K.Ö.R. (Ö.sszes K.Ö.telező R.öviden), a második előadás ősbemutatóját Tóth Zoltán rendezi.

Szintén ősbemutatóként kerül színpadra Daniel Defoe Robinson Crusoe című regényének színpadi adaptációja, a Robinson! című ifjúsági darab, amelyet Boráros Szilárd rendez.

A kamara műsorában két új vígjáték és egy meseopera is szerepel: Bagó Bertalan rendezésében kerül színpadra a Paolo Genovese Teljesen idegenek című filmjéből készült darab, míg Telihay Péter rendezésében mutatják be Moliere Don Juan című művét. Engelbert Humperdinck Jancsi és Juliska című meseoperáját Gulyás Dénes rendezi.
A teátrum stúdiótermében lesz látható Gerhard Dorfer és Anton Zettel A monarchia utolsó hóhéra voltam című monodrámája Bodonyi József rendezésében, Stenczer Béla előadásában.

Böhm György a Pécsi Horvát Színházban Kvammen, Nag, Saegrov és Torkelsen Királyrák krumplifészekben című művét állítja színpadra.

Mint a Pécsi Nemzeti Színház honlapján olvasható, szeptember 16. és 20. között várják a tánc szerelmeseit a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozóra is, amelyen öt nap alatt nyolc társulattal találkozhat a közönség. A színház jövő évi produkcióiról, a jegy- és bérletvásárlási tudnivalókról a pnsz.hu, míg a nemzetközi tánctalálkozó programjairól a tanctalalkozo.hu oldalon olvashatók további részletek.

Kapcsolódó cikkek