Szent István király

Erre készülnek Pécsett augusztus 20-án

Erre készülnek Pécsett augusztus 20-án

Ingyenes koncertekkel, táncbemutatókkal, gasztronómiai csemegékkel és népművészeti kirakodóvásárokkal várják az ünneplőket Pécsen és a baranyai városokban augusztus 20-án.

Mint azt a pécsi programokat szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. közleményében írták, a pécsi belvárosban, a székesegyház mellett álló Magtár Látogatóközpontban 17 órától a kenyérhez kötődő népszokásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a rendezvényen közreműködik a Zengő együttes.

A pécsi székesegyháztól délre elterülő Dóm téren a Pannon Filharmonikusok ünnepi díszhangversenyt tart az este folyamán, népszerű Kodály- és Erkel-darabok csendülnek fel a zenekar tolmácsolásában és Bogányi Tibor vezényletével.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az érdeklődők a korlátozott férőhelyek miatt csak előzetes regisztrációval vehetnek részt az ünnepségen a Magtár Látogatóközpontban, jelentkezni a latogato@zsn.hu címen lehet. Az esti Dóm téri koncertre szintén regisztrálni kell, amit a www.jegymester.hu oldalon, vagy személyesen a Kodály Központ jegypénztárában lehet megtenni.

A nap zárásaként este kilenc órától látványos fényfestés színesíti a pécsi Szent István teret, míg a Sétatéri esték című programsorozat keretében ízletes ételek és borok, valamint kézműves portékák vásárát rendezik meg a Sétatéren.

Mohácson délután kezdődnek a programok az ünnepi szentmisével, majd közgyűléssel, utóbbin a városi díjakat is átadják. Komlón a reggeli szentmisét követően a Templom téren veszi kezdetét az ünnepi műsor délelőtt, majd 17 órától immár a Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) megnyitóján és a fesztivál ünnepi programjain vehetnek részt az érdeklődők. Szigetváron a délutáni kenyérszentelés és az önkormányzati ünnepi programokat követően Tötös Roland operaénekes, a Pécsi Nemzeti Színház művésze ad elő operaáriákat és olasz dalokat a várban.

Kapcsolódó cikkek