A Nemzeti Színház Budapesten, fotó: pixabay.com

Online próbál Vidnyánszky Attila

Online próbál Vidnyánszky Attila

Az interneten folytatja a Rómeó és Júlia próbáit Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a darab rendezője, akinek múlt kedden pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ezt közölte a Nemzeti Színház hétfőn.

Shakespeare leghíresebb szerelmi történetének bemutatóját ugyan december 18-ra kellett halasztani, de a munka így sem állt meg, mivel péntek óta Vidnyánszky Attila otthonából, online csatlakozik a próbákhoz – olvasható a közleményben. Mint írják, a különleges látványvilágú előadás díszletét Cziegler Balázs, jelmezét Berzsenyi Krisztina tervezi.

A színdarab címszerepeiben Szász Júlia és Herczegh Péter szerepelnek, a legendás karaktereket többek között Nagy Mari, Blaskó Péter, Berettyán Nándor, Horváth Lajos Ottó, Rubold Ödön, Schnell Adám és Szép Domán keltik életre.

“Ebben a mostani rendkívüli időben még tisztábban látszik, hogy igazi nagy szenvedélyekről érdemes szólnunk, mert ezek nem vesztik érvényüket. Egyszerűen csak mesélni a győzedelmes költészet nyelvén az ifjúság lázáról, a szerelemről mint legcsodálatosabb ajándékról és annak elpusztíthatatlanságról. A gravitáció törvényei nem vonatkoznak az igaz szerelemre, azt nem tudja elnyomni, sárba rántani a világi acsarkodás sem, túllép minden félelmen, és minden köteléktől szabadon összeköti az eget a földdel”

– idézi a kommüniké Vidnyánszky Attilát a színdarabról.

A bemutatóhoz kapcsolódóan meghirdetett sportverseny még tart, a decemberi előadásokra pedig már elérhetők a jegyek.

Kapcsolódó cikkek