a Vígszínház

Online bemutatót tart a Vígszínház

Online bemutatót tart a Vígszínház

A Bella Figura című darabot mutatja be online a Vígszínház Török Ferenc rendezésében. A 21. századi párkapcsolatokról és emberi viszonyokról szóló előadás premierjét február 27-én, szombaton láthatja a közönség.
A Vígszínház új előadásában Petrik Andrea, Kovács Patrícia, Halász Judit, Stohl András és Wunderlich József játszik.

“Yasmina Reza darabjában a hétköznapok humora, a mindannyiunk számára ismerős abszurd véletlenek és az emberi kapcsolatok szövevényes hálója áll a középpontban”

– olvasható a Vígszínház közleményében. A darab egy furcsa születésnap története, ahol nemcsak párok találkoznak és lepleződnek le, hanem az emberi kapcsolatok fonákságai is.

“Boris épp odaviszi vacsorázni a szeretőjét, ahol a felesége legjobb barátnője ünnepli az anyósa születésnapját”

– olvasható az előadás ismertetőjében.

Mint kiemelik, az anyai ágon magyar származású Yasmina Reza Franciaország egyik legelismertebb drámaírója, színházi munkáit 35 nyelvre fordították le, darabjait Európa legnevesebb színházaiban mutatják be, és Amerika-szerte is sikerrel játsszák. A közleményben idézik a szerzőt is, aki egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy a darabjait mindig vígjátékként határozták meg, de szerinte tragédiák. Vicces tragédiák, de tragédiák. A 2015-ben megjelent Bella Figura a berlini Schaubühnében debütált Thomas Ostermeier rendezésében, Franciaországban pedig a szerző állította színpadra. A vígszínházi bemutatót rendező Török Ferenc szerint hétköznapi életünket is tragédiák és komédiák közé szorítva éljük, talán pont ezért hiteles és valóságos Yasmina Reza világa.

“Nem kategóriákban gondolkodik, hanem emberekben. A népszerűsége is ebből fakad: nagyon emberi”

– emelte ki a a rendező, hozzátéve, hogy ez a darab nagy lehetőség mind az öt színésznek, hiszen nagyon mai, hétköznapi komédia, de a legfinomabb francia nívón.

“A történet szinte banális, egy furcsa születésnap végig izgalmas fordulatokkal, és ahogy haladunk előre a cselekményben, sok apró titkokra is fény derül. A realitás sokszor szürreálisnak hat a Bella Figura titokzatos világában”

– tette hozzá Török Ferenc.

Az előadásban mind az öt szereplő főszereplővé válik, de a középpontban mégis Andrea van, akit Petrik Andrea alakít.

“Andrea, mint ahogy mondják is róla, egy jópofa csaj. Megnyerő, önazonos és vagány. Addiktív személyiség: függ a férfitól, a szerektől, saját gyengeségei rabja. Küzd ellene, de elbukik a küzdelemben. Humora és ösztöne megvédi, és segít neki a nehezebb helyzetekben is”

– mondta szerepéről a művész.

Az előadás díszletét Khell Csörsz, jelmezeit Füzér Anni tervezte, a darab dramaturgja Hársing Hilda, zeneszerzője Balázs Ádám. Az előadást – amely egyelőre kizárólag Magyarországról tekinthető meg – február 27-én 19 órakor láthatja felvételről a közönség. További információ ide kattintva érhető el.

Kapcsolódó cikkek