Kezdődik az Ünnepi Könyvhét, dedikálás szombaton délben!

Kezdődik az Ünnepi Könyvhét, dedikálás szombaton délben!

Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke beszél a 85. Ünnepi Könyvhét és a 13. Gyermekkönyvnapok országos megnyitóján a szegedi Dugonics téren 2014. június 12-én, fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTICsütörtökön kezdődik a 85. Ünnepi Könyvhét és a 13. Gyermekkönyvnapok eseménysorozata. Az országos megnyitó helyszíne ezúttal Szeged lesz, ahol Végel László Kossuth-díjas vajdasági író nyitja meg a hétfőig tartó rendezvénysorozatot.

Budapesten, a hagyományos Vörösmarty téri helyszínen délután Spiró György író szavaival nyílik meg a könyvhét. Az idei eseménysorozatra 335 könyvújdonságot jelentetett meg 83 hazai, illetve 11 határon túli kiadó. A hazai kortárs irodalom legnagyobb seregszemléjén a fővárosban 147 pavilonban mintegy 200 kiadó kínálja majd termékeit.

Az idén is mintegy 80 vidéki település csatlakozott az ünnepi könyvhéthez. Az országos megnyitónak helyet adó Szegeden például több mint 180 programmal várják a közönséget, Salgótarjánban Iványi Ödön romániai magyar író mellszobrának felavatásával indulnak a programok, Nyíregyházán könyvcsereakcióval is várják az érdeklődőket, Debrecenben pedig Esterházy Péter Kossuth-díjas író lesz a díszvendég. A részletes programról a www.unnepikonyvhet.hu oldalon is lehet tájékozódni.

Gyilkos vágy első kiadás

A Sikeradó főszerkesztője, Kovács Noémi szombaton (június 14.) 12 órakor dedikálja a jeles alkalomra megjelenő Gyilkos vágy című regényét a Vörösmarty téren, az Athenaeum sátornál. Önt is szeretettel várja!

Kapcsolódó cikkek