Kezdődik a 16. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

Kezdődik a 16. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

Alexander Nanau Emmy-díjas román rendező Colectív című filmjének vetítésével ma veszi kezdetét a Trafó Kortárs Művészetek Házában a 16. Verzió Nemzetközi Filmfesztivál, amelyen vasárnapig 46 ország 75 dokumentumfilmjét láthatja a magyar közönség.

Az idei mustra három kiemelt szekciója az Antropocén, A 4. hatalmi ág és az Így növünk fel nevet kapta.

Több neves dokumentumfilmes érkezik az idei Verzióra: sok más mellett Alexander Nanau Emmy-díjas német-román rendezővel, Saeed Al Batallal, a Fipresci-díjas Még mindig forog című dokumentumfilm alkotójával és Askold Kurovval, a Novaya orosz rendezőjével is találkozhat a magyar közönség.

A Diák Verzió ismét ingyenes filmvetítésre és beszélgetésre várja a középiskolásokat. Az idén öt film szerepel a válogatásban. Második alkalommal áll össze Gyerekzsűri, ezúttal az UNICEF Magyarország és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány diák önkénteseinek az együttműködésével. A Gyerekzsűri a Diák Verzió programjából választja ki és díjazza a legjobb, középiskolásoknak szóló alkotást.

A 16. Verzió Budapest mellett november 21. és 24. között Pécsen, Szegeden, Kecskeméten és idén először Szombathelyen és Debrecenben mutat be válogatást az elmúlt évek legjobb dokumentumfilmjeiből.

Kapcsolódó cikkek