forrás: pixabay.com

Koronavírus: 250 millió új fertőzött lehet Kínában, újra le kell győzni a vírust

Koronavírus: 250 millió új fertőzött lehet Kínában, újra le kell győzni a vírust

A kínai hatóságok nem nyilvános becslései szerint 250 millió ember - a teljes kínai lakosság 18 százaléka - lehetett koronavírus-fertőzött december első húsz napjában, miután Peking enyhítette a korábbi drákói járványellenes korlátozásokat. Erről írt szombaton a Financial Times.

A londoni üzleti napilap forrásai szerint a becslés a kínai járványmegelőzési központ igazgatóhelyettese, Szün Jang részéről hangzott el a héten egy zárt ajtók mögött tartott tájékoztatón. A Financial Timesnak két, a bizalmas tájékoztató tartalmát ismerő illetékes elárulta, hogy az értekezleten Szün Jang arról beszélt,

Peking és Szecsuán tartomány lakosságának több mint a fele fertőződött meg a koronavírussal, és a fertőzöttek száma még mindig emelkedik.

A brit lap kiemeli, hogy a kínai országos közegészségügyi bizottság hivatalosan közzétett adatai szerint csak 62 592 koronavírus-fertőződés történt december első három hetében. Pekingben és más kínai nagyvárosokban a koronavírus-fertőződési hullám “elöntötte” a kórházakat, és kevés a szabad ágy a sürgősségi és az intenzív osztályokon – áll a Financial Times szombati beszámolójában.

Kínában december elején, röviddel a szigorú rendszabályok elleni tüntetések után enyhítették a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt járványügyi korlátozásokat.

Több városban ismét kinyithattak az éttermek, a bevásárlóközpontok és az iskolák, és számos térségben felhagytak az addig kötelező tömeges tesztelésekkel is.

Kapcsolódó cikkek