Szijjártó Péter

Szijjártó Péter: Magyarország mindent megtesz ennek a fontos dolognak az érdekében

Szijjártó Péter: Magyarország mindent megtesz ennek a fontos dolognak az érdekében

Magyarország továbbra is mindent megtesz azért, hogy a nyugat-balkáni országok minél előbb csatlakozhassanak az Európai Unióhoz, mivel ez gazdasági, stratégiai és biztonsági érdeke. Erről beszélt a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán, miután telefonon egyeztetett Srdjan Darmanovic montenegrói külügyminiszterrel az ország európai uniós integrációs tárgyalásainak állásáról.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy “mivel mi nem csak beszélünk a nyugat-balkáni országok támogatásáról”, valamennyi nyugat-balkáni kormány mellett a magyar külügyminisztériumból odaküldött tapasztalt integrációs szakértő dolgozik.

Srdjan Darmanovic, aki – mint Szijjártó Péter elmondta, nagyon elégedett a náluk dolgozó szakértővel – kérte, hogy Magyarország újabb egy évvel hosszabbítsa meg a szakértő megbízását.

“Magyarország teljesíti a kérést”

– tette hozzá a magyar miniszter.

Montenegró megérdemelte, hogy végre az utolsó csatlakozási tárgyalási fejezetet is megnyissa velük az EU – jelentette ki a Szijjártó Péter, aki reméli, hogy 2025-re az Európai Unió újabb tagokkal bővül.

Kapcsolódó cikkek