Összmagyar középiskolás tábor nyílt Sátoraljaújhelyen

Összmagyar középiskolás tábor nyílt Sátoraljaújhelyen

Minden kiváló nyári tábornak van egy kerettörténete, a Rákóczi Szövetség táboráé maga a haza, a bajtársiasság és a testvériség. Ezt mondta Sölch Gellért az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn Sátoraljaújhelyen.

A politikus a Rákóczi Szövetség 2. Összmagyar középiskolás tábor megnyitóján mintegy négyszáz határon túli és inneni diák előtt hangsúlyozta: a kormány idén is kiemelt támogatást biztosított a gyermekek és fiatalok táboraira.

Az Erzsébet táborok egész éves programjain 130 000-en vettek és vesznek részt, a Csodaszarvas táborokban mintegy 82 ezer iskolásnak adnak élményt és tudást, a Rákóczi Szövetség nyári táborai pedig tízezernél több fiatalt szólítanak meg.

“A Rákóczi tábor célja a közös alapok, kapcsolatok kialakítása és építése, a magyar kultúra ápolása”

– mondta Sölch Gellért.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke elmondta, hogy a többi között néptánccal, könnyűzenei programokkal, sportfoglalkozásokkal készültek, és a táborozók ellátogatnak Kassára is.
A tábor céljának azt nevezte, hogy a résztvevők életre szóló élményekkel gazdagodjanak és új barátságokat kössenek. Az elnök kitért arra is, hogy a szövetség programjaiban évente mintegy százezer fiatal vesz részt. A nemzeti ünnepekhez kapcsolódó Kárpát-medencei diákutaztatási programban az idén eddig több mint 16 ezren utazhattak.

Kapcsolódó cikkek