Magyar gyerek járjon magyar iskolába

Magyar gyerek járjon magyar iskolába

Magyar iskola választását javasolja a határon túli magyar családoknak a Rákóczi Szövetség, amelynek elnöke szerda reggel az M1 aktuális csatornán beszélt arról, hogy a következő hetekben, hónapokban több mint 15 000 határon túli magyar családnak kell döntenie arról, milyen iskolába írassa a gyermekeit.

Csáky Csongor emlékeztetett rá, hogy iskolaválasztási programjuk 2004-ben indult, azóta próbálják ráirányítani a határon túli szülők figyelmét arra, hogy gyermekeik sorsát nagyban befolyásolja az a nyelv, amelyen tanulnak. Emellett ez a közösség megmaradásának záloga is – fűzte hozzá.

“A Rákóczi Szövetség arra törekszik, hogy a maga eszközeivel, üzeneteivel arra bátorítsa a külhoni családokat, hogy jól döntsenek, s amikor a gyermekük jövőjéről döntenek, a magyar jövőt válasszák”

– fogalmazott Csáky Csongor.

Rámutatott: érték, hogy az ottani magyar iskolák két nyelvet, két kultúrát tanítanak, így többlettudáshoz, nagyobb kapcsolatrendszerhez juthatnak a diákok. A szövetség programjáról bővebb információ ezen a címen érhető el, ahol érveket sorolnak fel a magyar iskola választása mellett.

Kapcsolódó cikkek