Kárpátaljai gyermekotthon javára gyűjtenek idén a családszervezetek

Kárpátaljai gyermekotthon javára gyűjtenek idén a családszervezetek

A Ráton működő Szent Mihály Gyermekotthon árváinak karácsonyát szeretnék szebbé varázsolni a hazai családszervezetek idei adventi jótékonysági gyűjtésükkel. Ezt közölte a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapító-elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Király Nóra hangsúlyozta, a gyűjtésben csaknem 30 család- és civilszervezet dolgozik együtt annak érdekében, hogy teljesüljön a háborús övezetben élő árva gyermekek karácsonyi kívánsága. Elmondta, idén is saját készítésű adventi díszekkel segíti a gyűjtést Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke és lánya, Áder Júlia. Az asztaldíszeket, kopogtatókat és koszorúkat a Ficsak Facebook-oldalán november 22. és 26. között lehet megvásárolni.

A Ficsak korábban azt közölte, hogy a támogatni szánt intézmény egy családtípusú gyermekotthon a kárpátaljai Ráton, ahol árva, elhagyott és menekülni kényszerült gyerekek találnak új otthonra.

Az adventi jótékonysági gyűjtésével egy meghitt karácsonyi vacsorával, játszóházi élménnyel és egy magyarországi utazással szeretnék elfeledtetni a gyerekekkel a velük átélt borzalmakat. A szervezők célja az ehhez szükséges 1 millió forint összegyűjtése. Az esemény fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök. A Mentsük meg az árva gyermekek karácsonyát elnevezésű online adventi gyűjtésre a weboldalon kerül sor.

Kapcsolódó cikkek