Július 9-én nyílik meg a XVII. Vajdasági Szabadegyetem

Július 9-én nyílik meg a XVII. Vajdasági Szabadegyetem

Főként a pályaválasztással és a karrierlehetőségekkel foglalkozik a XVII. Vajdasági Szabadegyetem, amely július 9-én nyílik meg az észak-bácskai Kishegyesen.
A hatnapos rendezvény hivatalos megnyitóját egy nappal később, szerdán tartják, amikor Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár tart előadást a résztvevőknek.

A szabadegyetemnek helyet adó Kátai tanyán ezúttal is a fiatal vajdasági magyar értelmiség összefogását, együtt gondolkodását és véleményformálását érintő kérdések jelennek meg. A szabadegyetem honlapján olvasható program szerint kedden, a hallgatók megérkezését követően Zsidi Zsófia pszichológus tart előadást a pályaválasztásról. Szerda délelőtt Székely Levente szociológus beszél napjaink ifjúságáról, délután pedig Ifjúsági lehetőségek az anyaországban és külhonban címmel Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár előadását hallgatják meg az érdeklődők.

A szabadegyetem harmadik napján Nemes Orsolya és Séllei Beatrix mutatja be a “mai fiatalok” gondjait és kihívásait, míg Orvos-Tóth Noémi elemzi, milyen hatással van jövőnkre a múltunk. Pénteken Tóth Veronika pályatanácsadó ad tippeket arra, hogyan lehet karriert építeni már az egyetemi évek alatt, Karmann Roland ismerteti a saját vállalkozás vezetése és az alkalmazotti lét közötti különbségeket, Kánai András pedig azt elemzi, milyen munkákra és munkahelyekre lehet számítani a jövőben. Győrffy Kinga retorikai tanácsadó az emlékezetes beszélő titkait ismerteti a hallgatókkal szombaton, és még ugyanazon a napon Fűzi Ákos mesél a sikeres cégek legfontosabb ismérveiről. A rendezvény utolsó napja a búcsúzásé.

A szakmai előadásokat mindennap csapatépítő foglalkozások, játékok és koncertek követik.

A Vajdasági Szabadegyetem résztvevői elsősorban a Vajdaságban élő és tanuló magyar fiatalok, friss diplomások és fiatal vállalkozók, Magyarországon tanuló vajdasági magyar hallgatók, valamint együttműködő szervezeteik tagjai, aktivistái. A rendezvény egy-egy napján átlagosan 150 hallgató vesz részt.

Kapcsolódó cikkek