Gurmai Zita

Gurmai Zita: esélyegyenlőséget a nőknek

Gurmai Zita: esélyegyenlőséget a nőknek

Az Európai Szocialisták nőszervezetének elnöke délelőtt online tanácskozáson vitatta meg a nemek közötti egyenlőség aktuális kérdéseit Helena Dalli uniós biztossal és az Európai Unió esélyegyenlőségi minisztereivel.

“A résztvevők a járványhelyzetet a nőkre háruló terhek növekedéseként értékelték, így arra a következtetésre jutottak, hogy az Európai Szociális Alap forrásainak elosztásakor meghatározó cél kell, hogy legyen a nemek közötti esélyegyenlőség erősítése.

A szocialista miniszterek célzott lépéseket sürgettek a nők és férfiak közötti fizetési különbség kiegyenlítésére, hogy ezzel is csökkentsék a nők társadalmi és gazdasági hátrányait.

Gurmai Zita üdvözölte, hogy a tavasz folyamán az EU konkrét lépéseket fog tenni a széles körű nemi egyenlőség érdekében, melyek közelebb visznek a gazdasági és szociális unióhoz, egyben sajnálatosnak nevezte, hogy egyes európai kormányok még mindig megpróbálják aláásni a női jogokért való küzdelem eredményességét. Mi, szociáldemokraták mindig ki fogunk állni a női esélyegyenlőség megteremtése mellett, zárta szavait a PES Women elnöke” – fogalmaztak az MSZP Országos Központjának közleményében.

Kapcsolódó cikkek