forrás: pixabay.com

Magyar segélyszállítmány indult Albániába

Magyar segélyszállítmány indult Albániába

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) huszonegy millió forint értékű segélyszállítmányt indított útnak pénteken a földrengés sújtotta Albániába. Ezt közölte Mukics Dániel, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

“Két hónap alatt ez a második segélyszállítmány, amit Magyarország Albániának küld. Szeptemberben 5-ös erősségű földrengés rázta meg a Balkán-félszigeten lévő országot, Budapest ekkor 11 millió forint értékben  sietett az ilyen helyzetben jól használható eszközökkel Albánia segítségére”

– áll a katasztrófavédelem közleményében.

Kedd hajnalban egy ennél is erősebb 6,4-es földrengés rázta meg az országot, a károk kezelésére két – sátrakat, takarókat, tábori ágyakat és fektető anyagokat szállító – teherautó indult el Albánia fővárosba.

Elindult a második magyar segélyszállítmány Albániába

A déli órákban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete elől elindult a Magyar Kormány segélyszállítmánya a földrengés sújtotta Albániába. Magyarország a NATO és az Európai Unió csatornáin keresztül nyújt nemzetközi segítséget Tiranának, a most útnak induló szállítmány sátrakat, takarókat, tábori ágyakat, fektető anyagokat tartalmaz.A segítségnyújtás részleteiről bővebben itt olvashat: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_hirek&hirid=6903Videó: Dóka Imre tűzoltó főhadnagyKövessen minket az Instagramon is!https://www.instagram.com/katasztrofavedelem_hivatalos/

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2019. november 29., péntek

Az eseményen Arian Spasse, Albánia budapesti nagykövete köszönetet mondott a magyar kormánynak és a katasztrófavédelemnek a segélyszállítmányért. Az OKF az albán segítségkérést követően huszonnégy órán belül elindította a szállítmányt. Magyarország a NATO és az Európai Unió csatornáin keresztül nyújt nemzetközi segítséget Tiranának. A keddi földrengést több erős utórengés is követte, a halálos áldozatok száma megközelíti az ötvenet és több mint hétszázan megsérültek.

Kapcsolódó cikkek