Sör, virsli és retró véradás a Városmajorban

Sör, virsli és retró véradás a Városmajorban

sör és virsliAz Országos Vérellátó Szolgálat szeptember 3-án szombaton, 10 és 18 óra között Retró véradás címmel különleges hangulatú véradó napot szervez a Városmajorban. 

A rendhagyó eseményen az OVSZ az 1960-as, ’70-es és ’80-as évek hangulatát szeretné felidézni. „Akkoriban a véradás összetartozást szimbolizáló, vidám társasági esemény volt: a véradók egyszerre ünnepelték egymást, és azokat a beteg embereket, akik nekik köszönhetően kapnak új esélyt az életre” – emlékezik a régi időkről az OVSZ közleménye.

retro véradás plakát

Az eseményre legalább ezer véradót várnak a szervezők, akik összesen négyszázötven liter vért adhatnak, amellyel közel háromezer vérre, vérkészítményre szoruló betegen segíthetnének. Az OVSZ a helyszínen vért adókat “retro menüvel” vendégeli meg. Búzasört, virslit, buktát vagy sós perecet és egy tábla csokoládét kapnak majd az adakozók az ajándékcsomagon felül.    

A véradásra régi és első véradókat, hozzátartozókat, barátokat, ismerősöket egyaránt szeretettel várnak. A véradáshoz TAJ és lakcím-kártya, valamint személyi igazolvány szükséges.

Kapcsolódó cikkek