Ősztől indulnak a biciklivonatok az iskolákba

Ősztől indulnak a biciklivonatok az iskolákba

Kisfiú biciklin

Az általános iskolás gyerekek reggelente azokhoz a bringavonatokhoz csatlakoznak, melyet felnőtt kísérők vezetnek és sorban egymás után kerékpároznak. A minden reggel azonos útvonalat bejáró sort egy-egy szülő vezeti, illetve zárja le. A konvoj tagjai figyelemfelkeltő pólót viselnek, és a biciklijükön kis zászló jelzi, hogy ők a kampány résztvevői – közölte a Magyar Kerékpárosklub.

Kicsik a biciklin

A kampány indulását gondos előkészület előzte meg, a szülőket és a gyerekeket a szakemberek megtanították a biztonságos és szabályos közlekedésre, az ismereteket az erre a célra készült speciális tankönyvből is elsajátíthatták. A Magyar Kerékpárosklub a program kidolgozójaként oktatást tartott a résztvevő iskolákban, valamint a szülők számára a kerékpáros közlekedést segítő tájékoztató anyagokat is biztosította. 

Az ősszel több iskolában is elinduló Bringázz a suliba! kampány arra hívja fel a családok figyelmét, hogy az iskolába nem kell autóval járni, jól használható erre a kerékpár is. A projekt amellett, hogy az aktív, fenntartható közlekedést népszerűsíti, erősíti a helyi közösségeket és jó hatással van a szülők és a gyerekek együttműködésére is.

Kapcsolódó cikkek